Vuokrausehdot

Ehdot tulevat molempia osapuolia (majoituspalvelun varaajaa ja mökinomistajaa) sitovaksi, kun asiakas on vahvistanut varauksen maksamalla vähintään ennakkomaksun.

Varaaminen

Asiakas (täysi-ikäinen henkilö) voi suorittaa lomamökin varaamisen sähköpostitse (maatila.kurki@gmail.com) tai mm. puhelimitse. Asiakkaalle lähetetään sähköpostissa varausvahvistus, jossa on:

  • Lomakohteen tietoja, omistajan nimi- ja osoitetiedot.
  • Kulkuohjeet avaintensaantipaikkaan ja lomakohteeseen sekä kulkukoodi.
  • Maksulliset lisäpalvelut ja lomamökkien vuokrausehdot.
  • Laskun ennakkomaksun, loppusuorituksen sekä lisäpalveluiden maksua varten.

Varaus on sitova, kun asiakas on maksanut ennakkomaksun (30 % mökin vuokrahinnasta) eräpäivään mennessä tai kun asiakas on maksanut koko vuokramaksun eräpäivään mennessä.

Maksaminen

Ennakkomaksu on suoritettava laskun eräpäivään mennessä (kaksi viikkoa laskun päiväyksestä). Loppusuoritus erääntyy maksettavaksi viimeistään neljä (4) viikkoa ennen varatun loman alkua. Mikäli varaus tehdään myöhemmin kuin kuusi (6) viikkoa ennen loman alkua, ei ennakkomaksua peritä erikseen vaan koko vuokrasumma on maksettava yhdellä kertaa eräpäivään mennessä. Viivästyskorko on korkolain mukainen.

Kaikki laskuihin liittyvät huomautukset on ilmoitettava 7 vuorokauden sisällä laskun päiväyksestä.

Peruutukset

Peruutus on aina tehtävä aina kirjallisesti (sähköpostilla tai internetsivujen kaavakkeella). Peruutus on pätevä vasta, kun se on perillä varauksista huolehtivalla. Toimistoaikojen (ma-pe 9-17) ulkopuolella tulleet peruutukset katsotaan tulleen saapuneeksi seuraavana arkipäivänä. Mikäli asiakas pystyy osoittamaan, että peruutus on tehty ja lähetetty oikeaan osoitteeseen ajoissa, hyväksytään peruutus. Maksettu ennakkomaksu ja mahdolliset toimistokulut jäävät peruutuksen yhteydessä varauksesta huolehtivalle huvilan omistajalle.

Mikäli varauksen peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 30 vrk ennen loman alkua, veloitetaan koko loman hinta. Jos lomakohde saadaan markkinoitua toiselle asiakkaalle, jolta saadaan perityksi vastaava summa, pidätetään ainoastaan ennakkomaksu. Loman kuluessa tehtyjä peruutuksia ei (hyväksytä eikä) korvata. Asiakkaan häiriökäyttäytymisestä johtunutta loman keskeytymistä ei korvata majoittajan toimesta. Mikäli varauksen maksuja ei hoideta ajallaan, voidaan varaus peruuttaa mökin omistajan toimesta. Mökinomistaja voi perua varauksen ylivoimaisen esteen (force majeure) vuoksi. Tällöin asiakkaalla on oikeus saada maksamansa summa takaisin kokonaisuudessaan. Lomamökin omistaja on yhteydessä asiakkaaseen ja asia pyritään käymään läpi molempia osapuolia tyydyttävästi.

Mikäli lomamökin käytön ohjeistuksia (katso alempana sivulla) rikotaan, antaa se oikeuden mökinomistajalle keskeyttää ja peruuttaa varaus välittömästi ilman korvausvelvollisuutta.

Booking terms

Booking terms bind the both parties (customer and the owner of the Villa Saimaansini) , when the booking has been confirmed by paying the reservation fee or the total rental fee.

Booking

Booking may be made by email (maatila.kurki@gmail.com) or by phone. The booking confirmation and following information will be delivered to the customer (major):  

  • Important information of the Villa Saimaansini, name of the owner and the address of the holiday destination Villa Saimaansini.
  • Keys, door code and the instructions how to navigate to Villa Saimaansini.
  • Possible extra services and their additional costs and booking terms.
  • Invoice and billing details.

The booking is binding, when the reservation fee (30% of the total rental fee) has been paid or when the total booking fee has been paid.

Payment of the booking

Reservation fee must be paid upon due date (two weeks after the invoice date). The total booking fee is due four (4) weeks prior to start of the booked holiday. If the booking is made less than six (6) weeks prior to the start of the booked holiday, the total rental fee is to be paid at once. Penalty interest is determined according to the Finnish law. All the remarks regarding the invoice and booking must be addressed to the owner within seven (7) days after the date of invoice.

Cancellations

Cancellation has to be made in written form (by email or website form) and is valid, when the owner is aware of the it. If the cancellation arrives to the owner outside of office hours (Mon-Fri 9-17), it is processed the next working day. Upon cancellation the paid reservation fee and office expenses are retained by the owner. If the cancellation is made less than 30 days before the start of the booked holiday, the total rental fee is retained.

Cancellation made during the booked holiday are not accepted and refunded. Discontinuation of the holiday due to disrupted behavior of the customer is not refunded. If the booking fees are not paid on time, the owner may cancel the reservation. The owner may cancel the reservation due to force majeure situation. In this case the paid fees will be returned to the customer. The owner contacts the customer and the issue will be discussed.

In case of any violation of the house rules (scroll down the page) the owner may immediately terminate the booking without any liability for damage.

Lähetä meille viestiä | Contact us and ask for more

Lomamökin käyttö ja talon säännöt

Asiakkaan vastuulla on lukea tämä lomamökin käyttöön liittyvä tiedonanto ja olla yhteydessä mökinomistajaan välittömästi häiriö- tai ongelmatilanteissa. Lomasi sujuu näin mukavasti ja turvallisesti. Ota meihin yhteyttä mihin tahansa varaukseen ja loma-aikaan liittyvissä asioissa ja autamme teitä parhaamme mukaan! Talon sääntöjen rikkominen on välitön vuokrauksen purkuperuste.

Omistaja luovuttaa ovikoodin ja avaimet ja antaa talo-opastuksen asiakkaalle saavuttaessa Saimaansineen tai erikseen sovittuna ajankohtana. Toivotamme asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi ja opastamme heille talon ja ympäristön heidän saapuessaan. Lähdettäessä mökki on kalusteineen ja varusteineen siinä kunnossa kuin se oli avaimia vastaanotettaessa. Normaalisti saapumisaika on tulopäivänä klo 17 alkaen ja poislähtö klo 12 mennessä lähtöpäivänä. Saapumis- ja lähtöaikaan liittyen voimme tehdä poikkeuksia lisämaksusta riippuen talon varaustilanteesta ja siitä, että milloin edellinen varaus päättyy ja seuraava alkaa.

Sähköautojen lataus ei ole Saimaansinessä mahdollista. Sähköautonlatausasemaa meillä ei valitettavasti vielä ole eikä sähköauton lataus pistokkeesta täten ole sallittua.

Musiikin soitto ja melu:  Talon ympäristössä on sekä vakituista asutusta, että mökkinaapureita, joten on tärkeää, että jokainen Saimaansinen majoittuja ottaa muut asukkaat huomioon. Järvellä musiikki, puhe ja melu kantavat kauas, joten kaiuttimia eikä ämyreitä saa tuoda ulos. Ulkona ei saa olla ympäristöä häiritsevää melua. Talon sisällä musiikkia voi soittaa, kun ikkunat ja ovet ovat kiinni. Ohjeistamme majoittujia pitämään klo 22 - 07 välillä melun ja musiikin soiton hiljaisena, jottei se häiritse muita asukkaita ja mökkiläisiä.

Asiakas vastaa siisteydestä varauksen loma-aikana.  Loppusiivous- ja siisteysohjeet lähetetään asiakkaalle laskun ja varausvahvistuksen yhteydessä. Mikäli mökin omistaja joutuu tekemään loppusiivoukseen kuulumatonta ylimääräistä siivousta, hänellä on oikeus periä ylimääräinen siivousmaksu alkaen hintaan 100€ + alv / alkava tunti. 

Vuokrajakson aikana mökin omistaja huolehtii lumitöistä traktorilla lingottavien kulkuväylien osalta. Vuokralainen vastaa vuokrajakson aikana kuistien, portaiden, patioiden ja polkujen puhdistamisesta ja liikkuu niillä omalla vastuullaan.

Mahdollisten todennettavien luonnonilmiöiden tai kolmannesta osapuolesta johtuvien (sähköyhtiö) sähköntoimitushäiriöiden osalta vuokranantaja tai vuokraaja ei ole korvausvelvollinen.  Vuokralainen on velvollinen korvaamaan lomakohteelle ja sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingon.

Lomamökkiä ja sen aluetta saa käyttää varauksen perusteena oleva henkilömäärä. Telttailu, leiriytyminen ja muun lisämajoituksen käyttö lomamökin alueella on kielletty, ellei siitä ole erikseen sovittu. 

Avotulen teko mökin alueella on ehdottomasti kielletty. Nuotiotulipaikka on erikseen asiakkaalle näytetty ja sitä voi käyttää tulentekopaikkana. Metsäpalo- ja/tai ruohikkopalovaroituksen aikana nuotion tekeminen on ehdottomasti kielletty. Paljua lämmitettäessä kamiinan piipusta leijuu kipinöitä, jotka voivat aiheuttaa palovaaran kuivassa maassa. Asiakkaan vastuulla on paljuterassin ympäristön, nurmen ja kalliomaaston riittävä kastelu, mikäli maasto on kuivaa. Näin ehkäisemme yhdessä metsä- ja ruohikkopalovaaran! Huvilalla on kastelupumppu ja sadettimet, joiden avulla ympäristön saa kasteltua paloturvalliseksi.

Kaasugrilli sijaitsee betonipatiolla. Grillin vieressä on sammutuspeite ja jauhesammutin. Talon sisällä eteisessä on toinen jauhesammutin.

Paljun lämmittämisen pakkasraja talvella on -10 astetta. Kovemman pakkasen aikaan riski veden jäätymiseen paljun kamiinan kiertoputkiin kasvaa. Paljun täyttäminen vie aikaa vajaan tunnin, minä aikana kylmä metalliputki voi alkaa kohmettamaan täyttövettä ennen kuin kamiinaan voi laittaa tulet. Jos vesi jäätyy putkessa, ei kamiinan lämmittäminen ehdi sulattamaan jäätä ennen kuin kamiinan kiertoputki palaa puhki. Tämän vuoksi talviaikaan noudatetaan erityistä tarkkaavaisuutta paljun lämmittämisessä. Talviaikaan paljuun ei voi myöskään jättää vettä yöksi tai useammaksi päiväksi jäätymisvaaran vuoksi. Talviaikaan palju on aina tyhjennettävä vedestä käytön jälkeen.

Villa Saimaansini on allergiasaneerattu ja savuton talo. Lemmikkieläinten tuonti sisätiloihin on kielletty. Talon vieressä on tilava koiratarha ulkokoirille. Tupakointi ei ole sallittua talossa eikä talon välittömässä läheisyydessä johtuen koneellisesta ilmanvaihdosta, ilmanvaihtokanavista ja ilman sisäänotosta. Tupakantumpit on laitettava ennalta näytettäviin lasipurkkeihin. Tupakkatuotteita eikä muuta roskaa (laseja, pulloja, tölkkejä, muovia yms.) saa löytyä pihamaalta. Mikäli tupakkatuotteita löytyy vierailun jälkeen lomamökin pihamaalta, veloitetaan asiakkaalta automaattisesti ylimääräinen siivousmaksu 124€. Mikäli talon sisällä on tupakoitu, veloitetaan kustannukset kokonaan koko talon puhdistamisesta sekä tuulettamisesta. Mikäli lemmikkieläimiä halutaan otaa mukaan, on niistä ilmoitettava varauksen yhteydessä, vaikka ne olisivat ulkosalla. Talon vieressä on tilava koiratarha sellaisille lemmikeille, jotka voivat olla kopeissa ulkona. Kiitämme teitä ymmärryksestä ja yhteistyöstä kanssamme! Siisteys ja turvallisuus ovat meille tärkeitä arvoja emmekä halua esimerkiksi lasten poimivan mitään asiaankuulumatonta suuhunsa pihamaalta.

Huomautukset, valitukset ja riitojen ratkaisu

Huomautukset ja valitukset on ilmoitettava loman aikaan suoraan kohteen omistajalle. Ensisijassa sopimusriidat pyritään ratkaisemaan neuvottelemalla. Jos valituksen syytä ei korjata, asiakas voi tehdä kirjallisen valituksen viikon kuluessa varauksen päättymisestä. Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.

The house rules and use of Villa Saimaansini

The customer's responsibility is to become familiar with this information bulletin of Villa Saimaansini. In case of any emergency or disturbance the owner needs to be informed and contacted. This ensures a pleasant and safe holiday time for you. Please do not hesitate to contact us in any issue or matter regarding the booking, the rental period or the villa.

Upon arrival to the villa the customer receives the door code, keys and house rules and instructions of use of the house gear. We warmly welcome you to the great lake Saimaa in the beautiful nature of Mikkeli area. Upon departure the house exterior and interior has to be in the same condition as they were upon arrival. Usual arrival time is at 17:00 (5 pm) and departure time at 12:00 (12 noon). For additional costs we can make exceptions to the arrival and departure times.

The customer is responsible for the final cleaning of the villa, unless it is otherwise agreed. If the owner needs to clean the house after the booking period without prior agreement, the owner may charge for 124€ as the final cleaning fee. The final cleaning service may be bought in advance prior arrival for 90€. The final cleaning and general cleaning instructions will be sent to the customer with the invoice and booking confirmation email.

During the rental period the owner is responsible for the snow removal by tractor from the general passages. The customer is responsible for the snow removal and general tidiness of the porches, stairs, patio, terraces and paths. The customers move on the Villa Saimaansini terrain on their own responsibility.

In case of electric blackout due to natural forces or third party (e.g. electric company) disturbances the owner or customer are not liable for possible damages. The customer is liable for damages done to the exterior and interior of Villa Saimaansini.

The villa and its terrain may use only the number of persons agreed in the booking confirmation. Camping and use of any other means of additional/extra accommodation in the villa terrain is prohibited unless mutually agreed prior to arrival.

Making of an open fire is strictly forbidden. There is a safe fireplace outside on the patio that will be shown to the customer. When the national warning (according to the Finnish Meteorological Institute) of forest fire and/or grass fire are effective, it is strictly forbidden to make any fire outside. During the heating of the hot tub sparks may fly and float from the stove's pipe in the air that may pose a fire hazard in dry terrain. It is on customer's responsibility to wet the surroundings of the terrace, grass and the surrounding rock ground during dry weather period. This is how we effectively prevent forest and grass fire hazards! The villa offers irrigation pump and sprinklers that effectively wet the ground.

BBQ gas grill is located on the patio. Next to the grill there is a fire blanket and dry powder extinguisher. Inside the house in the hallway there is another dry powder extinguisher located.

In the Winter time the temperature borderline for warming up the hot tub is -10 degrees. During frost the risk of water freezing into the stove's pipes increases. It takes approximately almost an hour to fill in the hot tub with water and during this time it is not allowed to put fire in the hot tub stove fireplace. The fire may be lighted only after the minimum water amount has been reached. The cold metal pipes may start freezing the water during the filling. If the water freezes into the pipes, the lighted fire will not be able to melt the ice before it burns the metal pipe punctured. Due to this issue during Winter time it is crucially important to pay an extra attention to the filling in and warming up the hot tub. Additionally, the hot tub must be emptied of water in Winter time after every use due to the risk of water freezing.

Villa Saimaansini has been renovated to be suitable for people affected by allergic symptoms. We desire to keep our house interior and furniture allergy-free. We do not allow pets to enter the house. There is a wide and spacious kennel/dog run with a dog house next to the villa that welcomes pets, who can stay in the outside. Smoking is strictly prohibited inside the villa and in the immediate surrounding of the villa due to the air ventilation machinery and air intake vents. Cigarette ends and any other tobacco products may not be thrown to the yard and they cannot be found in the ground or inside the house. Cigarette ends may be disposed into small glass containers, which will be shown to the customer. If any cigarette/tobacco products were to be found from the villa interior or exterior an extra cleaning fee of 124€ will become immediately effective. In case of smoking inside of villa the cleaning and extra ventilation fees of the whole house will become effective. We thank for your collaboration with us! We highly value tidiness and safety.

Remarks, complaints and settling of disagreements
Remarks and complaints has to be addressed to the owner during the rental period. Primarily we aim to negotiate and settle any disagreement so that both parties meet the gratification. If the reason of complaint has not been fixed, the customer may address a written complaint to the owner within a week after the rental period. We retain the right to changes of prices.

Lämpimästi tervetuloa! You are warmly welcome!

Tervetuloa viihtymään Saimaan rannalle! Enjoy your stay by the great lake Saimaa!